Ahlan Wasahlan... Welcome... Selamat datang...

Selamat mengunjungi blog saya yang serba dhaif ini... blog ini hanyalah sekadar tempat saya membuat review tentang sesuatu isu, produk dan tempat saya mencurahkan apa saja pandangan, idea dan karya yang tidak seberapa....Terdapat juga entri-entri yang saya perolehi daripada kursus-kursus, pembacaan serta perkongsian dengan teman-teman bloggers dan saya panjangkan lagi perkongsian di sini. Terlalu banyak kekurangan dan insyaAllah akan saya perbaiki dari semasa ke semasa. Diharapkan agar ada sahabat-sahabat yang sudi berkongsi idea dan apa saja isu dan komen di sini. Segala sumbangan, nasihat dan apa saja komen dan input yang membina saya dahului dengan jutaan terima kasih. Syukran Jazilan.
Terima kasih kerana sudi singgah ke blog saya. Sila tekan butang "like" sekiranya anda suka dengan blog ini. Terima kasih sekali lagi

Sunday, September 01, 2013

Soalan PKSR BAHASA ARAB DAN JAWI SEMESTER KEDUA

Bagi guru-guru Pendidikan Islam/jQAF yang berminat untuk mendapatkan soalan PKSR Bahasa Arab dan Jawi untuk Semester Kedua bolehlah klik pada link di bawah:
http://www.bpi.edu.my/index.php/2-uncategorised/48-kertas-soalan-penilaian-kendalian-sekolah-rendah-pksr-bagi-semester-2-tahun-2013

2 comments:

 1. salam ust...t.ksh atas perkongsian maklumat tentang PKSR pen islam sem 2 2013..saya ada masalah bila nak download pksr pen islam tahun 3...mcmana nk buat ye????

  ReplyDelete
 2. Assalam cikgu.. Saya dalam dilemma ni.. Anakanda sulong baru sahaja memulakan kelas Tahun 6 di negeri Selangor & akan menghadapi UPSR bulan September 2014 ini..

  Dilemma-nya adalah.. adakah patut saya mendaftarkan anakanda ini untuk menduduki PSRA JAIS juga? Lebih berat lagi ialah, keputusan UPKK JAKIM baru sahaja diperolehi & alhamdulillah anakanda along mendapat 7A setelah menduduki 8 mata pelajaran.

  Sebagai ibu bapa, saya ingin memberi ruang & peluang pilihan yang besar kepada anakanda sulong ini, untuk pendidikan peringkat menengah tahun hadapan.. Adakah mungkin mendaftar untuk PKSR sudah memadai?

  Mohon pandangan..

  ReplyDelete

Terima kasih di atas komen anda. Diharapkan sebarang komen yang ditinggalkan tidak menyentuh sensitiviti agama, perkauman dan isu keselamatan negara. Pihak saya tidak akan bertanggungjawab ke atas setiap komen yang tidak bermoral, melanggar etika dan undang-undang. Adalah juga diingatkan sebarang komen yang ditinggalkan di bawah tanggungjawab anda sendiri.